så ska du rengöra vinylgolv korrekt

Rengöra Vinylgolv – rengöring och skötsel

Som professionell städare av golv är det viktigt att veta hur man rengör alla typer av material, inklusive vinyl. Många företag och husägare har plattor av vinyl i hela sina fastigheter. Att hyra vinylstädningstjänster till ditt företag kan hjälpa till att öka affärerna och kundnöjdhet. Om du till exempel märker att en mattrengöringskund har vinylgolv kan du sälja dina tjänster dit. Om du precis startat ditt företag måste du köpa antingen en bärbar mattrengöringsmaskin eller en maskinmonterad maskinrengöringsmaskin samt rengöringsmaskiner för kakel.

Lär dig allt om vinylgolv

Det är viktigt att lära dig om vinylgolv så att du kan ge bästa service och råd till dina kunder. Du kanske till exempel vill låta dina kunder veta att repor kan förhindras genom att installera golvskydd av gummi på stolarnas ben. Det andra alternativet skulle vara att applicera en hårdare så kallad finish på själv ytan och därigenom förstärka den.

Rengöring av vinylgolv med dippar

Inbyggda dippar finns ibland i vinylgolv. Det kan vara svårt för husägare att rengöra när de har blivit mycket smutsiga. Det finns olika metoder som proffs kan använda för att uppnå bra rengöringsresultat. Du kan använda en stel borste på din kakelrengöringsmaskin, tillsammans med ett kraftigt avfettningsmedel.

Avfettningsmedlet bör appliceras först och få sitta i 10 minuter. Kör sedan kakelrengöringsmaskinen över den och arbeta dig långsamt över ett litet område i taget. Dammsug det vått innan det torkar och skölj det sedan två gånger. Du kan också använda tillverkarens rengöringsinstruktioner.

Glöm inte att ta med din bärbara mattrengöringsmaskin om kunden har nedsmutsade mattor som behöver rengöras.

Underhålla vinylgolven

Det är bäst att titta på tillverkarens rengöringsguider i förväg. Nature’s Path är en kommersiell guide som ofta används, bland andra. I diagrammet visas det att alkohol eller sprit kan appliceras utan att skada vinylen. Om så är fallet med golven du rengör, kan du applicera en liten mängd mineralsprit på varje märke och sedan skaka det försiktigt med hjälp av mitthålet på din vita dyna. Installera sedan en tunn vit skrubbplatta av nylon på moppens huvud och rengör golvet med universalrengöringsmedel. Om området du städar är stort kan en automatisk skrubbprodukt användas med en vit dyna.

Ta en kurs i att rengöra golv

Det finns ett antal scenarion du kan stöta på i ditt arbete. Det är en bra idé att göra mycket forskning om de olika tillverkarna och deras riktlinjer, eller till och med ta en VCT-kakelrengöringskurs.

Kontakta vår städfirma i Jakobsberg om du är i behov utav ytterligare städhjälp till bra pris.