Allt om städning

så ska du rengöra vinylgolv korrekt

Rengöra Vinylgolv – rengöring och skötsel

Som professionell städare av golv är det viktigt att veta hur man rengör alla typer av material, inklusive vinyl. Många företag och husägare har plattor av vinyl i hela sina fastigheter. Att hyra vinylstädningstjänster till ditt företag kan hjälpa till att öka affärerna och kundnöjdhet. Om du till exempel märker att en mattrengöringskund har vinylgolv kan du sälja dina tjänster dit. Om du precis startat ditt företag måste du köpa antingen en bärbar mattrengöringsmaskin eller en maskinmonterad maskinrengöringsmaskin samt rengöringsmaskiner för kakel.

Lär dig allt om vinylgolv

Det är viktigt att lära dig om vinylgolv så att du kan ge bästa service och råd till dina kunder. Du kanske till exempel vill låta dina kunder veta att repor kan förhindras genom att installera golvskydd av gummi på stolarnas ben. Det andra alternativet skulle vara att applicera en hårdare så kallad finish på själv ytan och därigenom förstärka den.

Rengöring av vinylgolv med dippar

Inbyggda dippar finns ibland i vinylgolv. Det kan vara svårt för husägare att rengöra när de har blivit mycket smutsiga. Det finns olika metoder som proffs kan använda för att uppnå bra rengöringsresultat. Du kan använda en stel borste på din kakelrengöringsmaskin, tillsammans med ett kraftigt avfettningsmedel.

Avfettningsmedlet bör appliceras först och få sitta i 10 minuter. Kör sedan kakelrengöringsmaskinen över den och arbeta dig långsamt över ett litet område i taget. Dammsug det vått innan det torkar och skölj det sedan två gånger. Du kan också använda tillverkarens rengöringsinstruktioner.

Glöm inte att ta med din bärbara mattrengöringsmaskin om kunden har nedsmutsade mattor som behöver rengöras.

Underhålla vinylgolven

Det är bäst att titta på tillverkarens rengöringsguider i förväg. Nature’s Path är en kommersiell guide som ofta används, bland andra. I diagrammet visas det att alkohol eller sprit kan appliceras utan att skada vinylen. Om så är fallet med golven du rengör, kan du applicera en liten mängd mineralsprit på varje märke och sedan skaka det försiktigt med hjälp av mitthålet på din vita dyna. Installera sedan en tunn vit skrubbplatta av nylon på moppens huvud och rengör golvet med universalrengöringsmedel. Om området du städar är stort kan en automatisk skrubbprodukt användas med en vit dyna.

Ta en kurs i att rengöra golv

Det finns ett antal scenarion du kan stöta på i ditt arbete. Det är en bra idé att göra mycket forskning om de olika tillverkarna och deras riktlinjer, eller till och med ta en VCT-kakelrengöringskurs.

Kontakta vår städfirma i Jakobsberg om du är i behov utav ytterligare städhjälp till bra pris.

bra städfirma i jakobsberg

Att välja en städfirma med de bästa städtjänsterna för hemmet

Med de upptagna scheman som vi måste ta itu med från dag till dag så finns det ett behov av att hyra in en städfirma för städservice i Jakobsberg. Detta är faktiskt mer av en nödvändighet än en lyx dessa dagar. Det finns så många alternativ nu för tiden. Du kan välja ett städföretag eller en individ för att sköta städningen till dig.

Det finns vissa städfirmor som är familjeägda; vissa är lokala medan andra är franchises. Att anlita en städfirma för att utföra städtjänster görs för att säkerställa att ditt hem förblir snyggt och välskött i alla avseenden av städexperter som arbetar inom området.

Väg alla fördelar och nackdelar med att anlita en städfirma

Om du nöjer dig med ett städbolag eller en individ så beror det på fördelarna och nackdelarna med varje enskilt städföretag. Varje alternativ kommer med fördelar och nackdelar. När du anställer en individ, är det en kostnadseffektivitet och du kan anpassa den efter dina egna behov. Men om en individ tenderar att inte svara om de står inför något som de inte är i stånd att hantera. Om individen inte kommer, då kommer du att ha ett ganska stort problem.

När du väljer ett företag kan det kosta mer än en annan individ skulle ha kostat, men du kommer definitivt att njuta av de olika förmånerna. Du kan ha flexibel schemaläggning och du kan också få ett backup-team om man först misslyckas med att göra dig nöjd med hemstädet.

Hur man väljer den bästa tjänsteleverantören?

En av de svåraste saker som vi står inför är valet att lämna en total främling att ta hand om våra hem när vi engagera oss i andra saker. Du måste vara säker på att du lämnar ditt hem i goda händer. Men hur exakt kan du välja rätt personer för städjobbet?

Kolla upp omdömen och betyg på nätet

Hänvisningar från grannar, din familj och vänner kan vara en riktigt bra väg att gå. De kan helt enkelt rekommendera de tjänster som de kan ha använt tidigare om de var tillfredsställande. De kan också avråda dig från de som du borde styra bort från eftersom de kan skapa problem.

Recensioner från internet är också en fantastisk idé. Det finns människor som gör det till sin  verksamhet att betygsätta företag och individer och denna information kan faktiskt vara helt ok om du letar efter det allra bästa.

Hembesök från städledaren

Efter att alternativen har minskat, bör du e-posta eller ringa städserviceleverantörer för att ordna ett hembesök (om det utförs) så att få en uppskattning om en tidpunkt som är bekväm för dig. Detta är en chans att bedöma hur lyhörda de verkligen är. Förbered några frågor som du vill fråga när de kommer för att ge en uppskattning och även skriva ner instruktioner om du vill att tjänsten ska anpassas. En säkerhetsprövning kan gå långt. När du har några frågor, kommer du att kunna få mycket mer information. Lär dig hur priserna sätts. Det finns de som debiterar varje timme medan andra tar betalt för projektets storlek och de anställda som behövs för att slutföra uppgifterna.

För att vara på den säkra sidan, kan du fråga om kollektivavtal/försäkringar för företagets anställda eller enskilda personer som du har valt. Vissa städföretag kan ge sådan information.

rengöringstjänster ett kontorsstädningsföretag kan erbjuda

Vad du bör förvänta dig av ett kontorsstädningsföretag

Professionella kontorsrengöringsföretag erbjuder en mängd olika städtjänster, men inte alla städföretag är likadana. Även om du jämför vaktmästartjänster med kommersiella eller kontorsstädare, kommer du sannolikt att hitta vissa skillnader i de rengöringstjänster de erbjuder. Du bör ändå ha några grundläggande förväntningar när du anlita städservice till ditt kontor. I grund och botten vill du ha en prisvärd städtjänst från ett välrenommerat städföretag i Jakobsberg så att du alltid vet vad du får dina pengar.

Prisvärda städtjänster från ett välrenommerat kontorsstädningsföretag

De flesta kontorsstädningsföretag kommer att erbjuda anpassade tjänster. Stora kontorsbyggnader kan kräva rengöring uppifrån och ned, inklusive rengöring av badrum, kök, kontor och skrivbord. De kan kräva att avfall och återvinning avlägsnas regelbundet, och det är även vanligt med golvrengöring. Å andra sidan kan mindre företag endast behöva grundläggande rengöringstjänster, såsom att hålla toalettanläggningar rena och dammsuga gemensamma utrymmen. Oavsett dina specifika behov kommer ett kvalitetsrengöringsföretag att kunna erbjuda en lista över de tjänster de erbjuder och kommer arbeta tillsammans med dig för att ta fram ett avtal som uppfyller dina behov.

Faktum är att de flesta professionella rengöringsföretag erbjuder en rad grundläggande rengöringstjänster, bland annat damning, dammsugning, sopning och golvmoppning, fönsterrengöring, borttagning av avfall och återvinning samt rengöring av badrum eller kök. Du bör åtminstone förvänta dig att ett professionellt rengöringsföretag erbjuder dessa tjänster, men om du behöver omfattande städtjänster som ångrengöring, utvändig tvätt av fönster eller konfidentiell dokumenthantering, måste du se till att företaget du överväger kan erbjuda dessa tjänster. Viktigast av allt bör du se till så att alla dina krav omfattas av avtalet ni upprättar.

Mattrengöring

Lyckligtvis erbjuder de bästa rengöringsbolagen ytterligare tjänster, vanligtvis till en extra kostnad. Vaxa golv och mattrengöring är exempel på tjänster som vanligtvis inte ingår som standardrengöring, men kan behövas i många kontorsmiljöer. Därför kommer rengöringsleverantörer att lägga till sådana tjänster när det blir nödvändigt. På samma sätt kommer vanliga städavtal att innefatta kostnaden för rengöring av insidan av fönster men inte utsidan.

Skräddarsytt städschema

Dessutom varierar frekvensen av rengöring från avtal till avtal. Du kan till exempel arbeta i ett papperslöst kontor, så  att du bara behöver få återvinningen omhändertagen två gånger i månaden, medan vissa större företag vill att sekretessbelagda dokument tas bort och strimlas varje vecka. De bästa städarna kommer att arbeta nära sina kunder för att ta fram ett skräddarsytt städschema som uppfyller alla deras specifika behov. Oavsett om du behöver daglig, veckovis eller månatlig städning så beror det på vilken typ av verksamhet du har och det intryck du vill ge dina kunder.

Slutligen erbjuder de mest professionella rengöringsbolagen regelbundna inspektioner av städningen. Medan du själv också ska kunna ge feedback om städningens kvalitet, bör du förvänta dig att rengöringsföretaget följer upp för att säkerställa överlägsen städkvalitet.

Professionell rengöring – Så städar man som städproffsen

Nu när höstsäsongen knackar på dörren börjar rengöringsexperterna granska de förfaranden och metoder som används vid professionell rengöring. Det är den ultimata tiden för detta, så att de kan vara så förberedda som bara möjligt inför höst- och vintersäsongen.

6 tips för effektiv professionell rengöring

Att hålla ett kontor rent och sterilt är inte alltid lätt, detta är verkligen något som kräver yttersta noggrannhet. När allt väl kommer till kritan är det av yttersta vikt att kontoret är rent och fräscht eftersom det dagligen besöks av kunder. Det är oacceptabelt att ta emot kunder i en smutsig och ovårdad miljö. Därför är det är viktigt att få rätt professionella städare att göra jobbet ordentligt då det är ett nödvändigt steg för att få byggnaden skinande ren, detta kommer göra att du kan ta in kunder till ditt kontor med stolthet. Här kommer några tips angående just detta.

så städar du som ett proffs

Tänk på golven – Alla golvytor som utsätts för högt tryck kommer att drabbas mycket av dåliga väderförhållanden. Att många människor dagligen sliter på golven är tillräckligt illa, addera dessutom vatten och snö till detta och det blir en väldigt stökig miljö. Entré och ingångar bör regelbundet skrubbas för att ta hand om fläckar och övriga städbehov. Regelbunden lackering av golven är också nödvändigt för att förbättra skyddet av golven emot just detta.

Rengör mattan regelbundet – det finns en myt att mattor inte behöver rengöras så ofta när vintern kommer men denna myt är inte sann. Det är viktigt att tänka på att mattans fibrer snabbt blir fyllda av olika föroreningar och därigenom sänks inomhuskvaliteten väsentligt. Undvik detta genom att bli bättre på att ta hand om mattorna och rengöra dem regelbundet.

Använd dig av mattor – Mattor kan användas för att fånga upp smuts och grus mm. Mattor kan fånga både kompakt och flytande smuts som riskerar att hamna i hela ditt kontor/bostad om inte mattan funnits där. Överväg att ha matta överallt för att minska nedskräpning och underlätta för golven.

Tänk på vilka produkter du använder – Det finns många rengöringsmedel där ute som bara fungerar i vissa specifika temperaturer. När sommarens värme gradvis försvinner, är det bra att veta om dina produkter kommer att behöva bytas ut mot något effektivare inför den kommande kyligare säsongen.

Ändra rutin – För att anpassa sig efter årstiden är det klokt att titta på hur rengöringsrutinerna kan förbättras med säsongsbytet. När rengöringstekniker och metoder blir konstanta minskar deras effektivitet. Nya säsonger är därför det bästa tillfället att anta nya metoder och rengöringsmedel.

Go green- Det är aldrig för sent att bli mer miljömedveten. Det finns många kommersiella byggnader och kontor som redan genomgår denna övergång, så varför inte följa deras steg? När det varma vädret försvinner är det rimligt att övergå från konventionella till gröna rengöringsmetoder och medel. Följ dessa tips för att effektivisera din kommersiella rengöring. Du kommer inte att ångra dig!

Lycka till!
/ Städpersonalen på Flyttstädning Jakobsberg

Rengöring – Underhåll – Gasolgrill

Efter du har grillat din senaste biff, om du tar dig några minuter att rengöra din gasolgrill, blir det så mycket lättare nästa gång du ska grilla. En smutsig grill förstör stämningen nästa gång ni ska grilla.

Rengöring och underhåll av din gasolgrill

När all mat har tillagats, ställ gaslågan på max, hela vägen. Stäng locket på gasolgrillen. Du vill bränna bort all mat som fastnat på gallret. Detta bör pågå mer än fem minuter. Se speciellt till att ingen gäst och framförallt barn, inte är i närheten.

så rengö och underhåller du din gasolgrill

När förbränningen av gasolgrillen är klar, Stäng av gasen inte bara på grillen utan tanken också. Med hjälp av en stålborste, gå över grillen tills de alla rester från din matlagning är borta. Har du ingen borste, ta en stor bit aluminiumfolie, krama ihop den i dina händer sedan använde du den för att göra rent grillen. Om du har ett par arbetshandskar, bär dem, eftersom grillen fortfarande kommer att vara mycket varm.

Tvätta sidorna på grillen med varmt såpvatten för att få bort all fett som kanske har stänkt i tillagningen. Skölj väl, eftersom gammalt fett kan få en fruktansvärd lukt med åldern. När alla rengöring har utförts och grillen svalnat tillräckligt, täck över den. På detta sätt är grillen redan redo när lusten att grilla kommer över dig.

Minst en gång eller två gånger per år, beroende på hur ofta du använder din gasolgrill, ta isär grillen för en ordentlig rengöring. Ta isär hela grillen- Ja, detta innebär att ta ut stenar och andra hjälpmedel som du har lagt ner i din grill. Du vill kunna se botten av grillen. Kontrollera om det finns brister, såsom små hål, sprickor och/eller fettfickor uppbyggda. Tvätta med varmt vatten och tvål, insidan av grillen. Gör samma sak på utsidan, inklusive benen. Fortsätt att skölja tills all tvål är borta. En vattenslang är ett bra verktyg att skölja med.. Det hjälper att nå in på alla små platser, plus med ett litet verktyg i slutet av din slang kan du tvätta bort kvarvarande skräp.

När de tvätten och sköljningen är klar, slå på gasen igen. Låt elden brinna tillräckligt länge för att torka grillen inifrån och ut.

Du kan också använda denna tid till att måla om din grill. På de flesta byggbutiker eller biltillbehörsbutiker kan du köpa sprayfärg som passar grillar. En ny färg kommer få alla att tro att du har en ny grill. Att ersätta dina grillstenar vid denna tid är oftast en bra idé också.

Som med det mesta, när tagit hand om, grillen så kommer den hålla i många år. Allt till glädje till dig, din familj och dina vänner.

storstädning av hela huset

Storstädning – Så städar du hela huset smart

Höststädning

Hittills har jag en gång om året genomfört vårstädning. Genom åren har jag skiftat så många av dessa sysslor till hösten. Det är helt enkelt mer logiskt för en storstädning av hemmet.

För de som har familj eller vänner över till lucia eller sportlov är hösten den perfekta tiden att dessa saker. Det kommer att se till att du har ett renare hem och att du inte skjuter upp saker till sista minuten. Det gör alla semesterperioder mycket mindre nervpåfrestande!

Storstädning av bostad

Tvätta mattorna

Enligt branschexperter bör du ha mattor professionellt rengjorda var 6-18 månader beroende på hur många som vistas i ditt hem. Om du gör det en gång om året är hösten den perfekta tiden. Dina mattor kommer att vara vackra för familjens samvaro och fester. Majoriteten av mattanrengöringsföretag erbjuder ett specialerbjudande när de kommer att komma tillbaka och ta itu med eventuella fläckar inom ett vist antal månader efter rengöringen. Om du städar under hösten och ett av barnen stänker sås på mattan vid jul omfattas du. Du bör också låta dem professionellt dammsuga mattan innan rengöring. De kan eliminera mycket mer smuts än din dammsugare kan.

Städa vinden

Så snart vädret svalnar är den bästa tiden att vara uppe på vinden och bli av med damm och mögel! Allt du behöver göra är att ta en damsugare upp till vinden, börja med tak, och arbeta dig nedåt. Om du aldrig har varit på vinden eller helt enkelt inte vill göra det här projektet själv (vissa vindar innebära vissa osäkra manövrering), är det möjligt att anlita någon att göra det åt dig. Fördelen är att du kommer att öka kvaliteten på luften inne i hela huset. Dessutom har du också en ren plats för förvaring. Se till att använda en ansiktsmask och skyddsglasögon, speciellt om du aldrig har rengjorts din vind. Du kommer att producera en hel del dammoln som flyter runt där uppe! Leta efter fuktiga ställen som orsakas av taket läcker.

Rengör lampor och armaturer

Början av hösten är den bästa tiden att rengöra upp lamporna, lampetter och dimmers. Kanske du kommer att ha folk över för högtiderna som kommer och låt oss inse det – det är den gången du ser exakt hur snuskig dina lampor är! Den enklaste metoden för att rengöra en lampa är att lämna den där den är. Ta isär lampan skapar ett mycket större jobb, och du kanske inte vet hur man sätter ihop den igen! Skaffa dig en pall eller en stege och rengör med en fuktig trasa. Ytterligare en metod är att använda två bomullshandskar – en besprutas med fönsterputs och en torr.

Gardiner

Läs märkningen på dina gardiner, använd milt tvättmedel och låt dem hänga torka. Om de är endast kemtvätt, inte ta några chanser, lämna in dem för att rengöras.

Ugn

Du har troligtvis gjort detta när det behövs men detta är en utmärkt tid för dig att göra en grundlig rengöring av ugnen, särskilt om du laga mat och baka en hel del under helgdagarna. Använd en sprayrenare och låt det sitta över natten. Torka rent på morgonen. Om du börjar med en ren ugn kommer att göra det mycket lättare att rengöra den efter matlagningen.

Kyl och frys

Detta är det dags att göra en grundlig rengöring där du tar ut allt och rengöra hyllor och lådor. Det tar inte lång nog för att oroa sig för att någon mat förstörs om du bara göra det i ett svep! Använd ett antibakteriellt rengöringsmedel och torka av hyllorna. Ta lådorna ut och tvätta dem i diskhon. När du är klar med dessa två uppgifter, ta allt ur frysen och lägg det åt sidan av diskbänken. Använd samma antibakteriella rengöringsmedel för att torka av alla ytor. Om du har ett isfack, tvätta dem i den översta hyllan i diskmaskinen eller låt dem ligga i blöt i diskhon.