Rengöring – Underhåll – Gasolgrill

Efter du har grillat din senaste biff, om du tar dig några minuter att rengöra din gasolgrill, blir det så mycket lättare nästa gång du ska grilla. En smutsig grill förstör stämningen nästa gång ni ska grilla.

Rengöring och underhåll av din gasolgrill

När all mat har tillagats, ställ gaslågan på max, hela vägen. Stäng locket på gasolgrillen. Du vill bränna bort all mat som fastnat på gallret. Detta bör pågå mer än fem minuter. Se speciellt till att ingen gäst och framförallt barn, inte är i närheten.

så rengö och underhåller du din gasolgrill

När förbränningen av gasolgrillen är klar, Stäng av gasen inte bara på grillen utan tanken också. Med hjälp av en stålborste, gå över grillen tills de alla rester från din matlagning är borta. Har du ingen borste, ta en stor bit aluminiumfolie, krama ihop den i dina händer sedan använde du den för att göra rent grillen. Om du har ett par arbetshandskar, bär dem, eftersom grillen fortfarande kommer att vara mycket varm.

Tvätta sidorna på grillen med varmt såpvatten för att få bort all fett som kanske har stänkt i tillagningen. Skölj väl, eftersom gammalt fett kan få en fruktansvärd lukt med åldern. När alla rengöring har utförts och grillen svalnat tillräckligt, täck över den. På detta sätt är grillen redan redo när lusten att grilla kommer över dig.

Minst en gång eller två gånger per år, beroende på hur ofta du använder din gasolgrill, ta isär grillen för en ordentlig rengöring. Ta isär hela grillen- Ja, detta innebär att ta ut stenar och andra hjälpmedel som du har lagt ner i din grill. Du vill kunna se botten av grillen. Kontrollera om det finns brister, såsom små hål, sprickor och/eller fettfickor uppbyggda. Tvätta med varmt vatten och tvål, insidan av grillen. Gör samma sak på utsidan, inklusive benen. Fortsätt att skölja tills all tvål är borta. En vattenslang är ett bra verktyg att skölja med.. Det hjälper att nå in på alla små platser, plus med ett litet verktyg i slutet av din slang kan du tvätta bort kvarvarande skräp.

När de tvätten och sköljningen är klar, slå på gasen igen. Låt elden brinna tillräckligt länge för att torka grillen inifrån och ut.

Du kan också använda denna tid till att måla om din grill. På de flesta byggbutiker eller biltillbehörsbutiker kan du köpa sprayfärg som passar grillar. En ny färg kommer få alla att tro att du har en ny grill. Att ersätta dina grillstenar vid denna tid är oftast en bra idé också.

Som med det mesta, när tagit hand om, grillen så kommer den hålla i många år. Allt till glädje till dig, din familj och dina vänner.