Professionell rengöring – Så städar man som städproffsen

Nu när höstsäsongen knackar på dörren börjar rengöringsexperterna granska de förfaranden och metoder som används vid professionell rengöring. Det är den ultimata tiden för detta, så att de kan vara så förberedda som bara möjligt inför höst- och vintersäsongen.

6 tips för effektiv professionell rengöring

Att hålla ett kontor rent och sterilt är inte alltid lätt, detta är verkligen något som kräver yttersta noggrannhet. När allt väl kommer till kritan är det av yttersta vikt att kontoret är rent och fräscht eftersom det dagligen besöks av kunder. Det är oacceptabelt att ta emot kunder i en smutsig och ovårdad miljö. Därför är det är viktigt att få rätt professionella städare att göra jobbet ordentligt då det är ett nödvändigt steg för att få byggnaden skinande ren, detta kommer göra att du kan ta in kunder till ditt kontor med stolthet. Här kommer några tips angående just detta.

så städar du som ett proffs

Tänk på golven – Alla golvytor som utsätts för högt tryck kommer att drabbas mycket av dåliga väderförhållanden. Att många människor dagligen sliter på golven är tillräckligt illa, addera dessutom vatten och snö till detta och det blir en väldigt stökig miljö. Entré och ingångar bör regelbundet skrubbas för att ta hand om fläckar och övriga städbehov. Regelbunden lackering av golven är också nödvändigt för att förbättra skyddet av golven emot just detta.

Rengör mattan regelbundet – det finns en myt att mattor inte behöver rengöras så ofta när vintern kommer men denna myt är inte sann. Det är viktigt att tänka på att mattans fibrer snabbt blir fyllda av olika föroreningar och därigenom sänks inomhuskvaliteten väsentligt. Undvik detta genom att bli bättre på att ta hand om mattorna och rengöra dem regelbundet.

Använd dig av mattor – Mattor kan användas för att fånga upp smuts och grus mm. Mattor kan fånga både kompakt och flytande smuts som riskerar att hamna i hela ditt kontor/bostad om inte mattan funnits där. Överväg att ha matta överallt för att minska nedskräpning och underlätta för golven.

Tänk på vilka produkter du använder – Det finns många rengöringsmedel där ute som bara fungerar i vissa specifika temperaturer. När sommarens värme gradvis försvinner, är det bra att veta om dina produkter kommer att behöva bytas ut mot något effektivare inför den kommande kyligare säsongen.

Ändra rutin – För att anpassa sig efter årstiden är det klokt att titta på hur rengöringsrutinerna kan förbättras med säsongsbytet. När rengöringstekniker och metoder blir konstanta minskar deras effektivitet. Nya säsonger är därför det bästa tillfället att anta nya metoder och rengöringsmedel.

Go green- Det är aldrig för sent att bli mer miljömedveten. Det finns många kommersiella byggnader och kontor som redan genomgår denna övergång, så varför inte följa deras steg? När det varma vädret försvinner är det rimligt att övergå från konventionella till gröna rengöringsmetoder och medel. Följ dessa tips för att effektivisera din kommersiella rengöring. Du kommer inte att ångra dig!

Lycka till!
/ Städpersonalen på Flyttstädning Jakobsberg